Citronspets

Limegrönt och vinrött är två färger jag alltid dras till. Häromdagen fick jag syn på en flikbladig fläder i limegrönt med det vackra namnet Lemony Lace. Nu fyller den ett hål (!) i altanrabatten. B'ströö plantskola lockar alltid med ovanliga växter. 


Vinröda buskar som smällspirea, perukbuske och fläder( Black Lace) finns i andra rabatter, gärna tillsammans med gul/grönbladiga kompisar.

Den vinröda allium heter Miami, så vacker och trevligt att den blommar först nu efter kirgis och stäpplöken.

Din trädgård gör mig lugn

Tre busslaster med trädgårdsamatörer vandrade runt i trädgården för ett par helger sen. Det var spännande att samtala med likasinnande och utbyta erfarenheter om än det ena och än det andra. Finaste komplimangen var från den äldre damen som kunnigt frågade om flera saker och sen sa "din trädgård gör mig lugn". För precis så är det - hur mycket jag än ser att det finns att göra så infinner sig ändå en känsla av harmoni i hela kroppen när jag landar i min trädgård efter en veckas arbete i skolans värld. Här kan jag andas och ladda batterierna.

Amerikansk iris, Draculas kiss
Orientalisk jättevallmo, Dwart allegro
Spansknäva och bollmåra
Pion Scarlett o'hara
Franskt kungsljus

Försommargrönska

Varje år är det likadant - plötsligt bara exploderar grönskan och det som sett tomt ut i rabatterna är nu välfyllt. Men ibland ser man speciellt bland vårlökarna att det saknas lite.  Jag har börjat testa en app som heter gardenize, där kan man lätt fota, kommentera och skriva upp växter. En bra funktion är att man kan rita på foton och markera var man t ex vill fylla på med lökar. Tulpanerna är nu i princip överblommade, de svarta varar längst. Lila alliumbollar och aklejor tar tacksamt över. 

I växthuset har alla tomater börjat sätta små gröna frukter och gurkorna i Ernstsäckarna växer så det knakar. Och till helgen kommer trädgårdsamatörerna. Om jag är färdig? På god väg... 

Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...