Tråkigt jobb är extra skönt att bli klar med!

Hallonlandet har försummats de senaste åren, jag har rensat lite ogräs och lagt på ensilage tidigare men eftersom det är kvickrot och kirskål som invaderat krävs djupare tag. Alla rötter måste verkligen bort.  En fjärdedel av landet blev klart i helgen, sen sa kroppen ifrån. Jag behöver variera arbetsställning och projekt!

Förra helgen satte jag potatis och lök, nu sådde jag morötter, sallad, sockerärtor och dill. Ska bli intressant att se hur skörden blir med ensilagetäckning. Vinbärsbuskarna flyttades och rosorna fick gödsel. 

Men det blev även tid för ren njutning, vandra i trädgården och glädjas åt allt som är på väg att slå ut, alla tulpaner som sorken missat och snabbt titta förbi de frostnupna svartnade blommorna på kaukasiska förgätmigejen. Våren är både så lustfylld och arbetsam, jag njuter i fulla drag!

När det blåser från norr tar man på sig ett lager till!

Påskhelgen har varit kylig med nordliga vindar men vi klarade oss från snö och solen har kommit och gått hela helgen. Förutom mycket god mat och härligt sällskap av vänner och familj har jag förstås varit ute en del också. Nästa helg ska jag så ute, har gjort iordning bäddarna med gödsel.

I växthuset är det fullt av små plantor som väntar på att få komma ut. Det är mangold, svartkål och sallad (little gem) som ska till grönsakslandet + pumpor och squash. Tänker täckodla med ensilage konsekvent i år, brukar inte ha så mycket grönsaker eftersom det är bevattningsförbud. Närmast i bild är det vit tobak.

En bit i taget

Två tuffa projekt drog jag igång i helgen, fysiskt ansträngande som krävde en hel del envishet. Det var häcken bakom växthuset som invaderats av ogräs, tjocka bångstyriga tuvor och revande trådiga dito. Den stora pionrabatten har haft en matta av lammöron som nu grävdes bort, massor av ogräs där med. Allt blev klart - härligt! Planerar att sätta dahlior och sommarblommor där om några veckor. Slängde på massor av hästgödsel och ensilage som täckning. Ej för nära pionerna dock, de vill inte ha direktkontakt med gödsel!


Har fått ordning på gamla komposthögen också, förra sommaren bredde jag bara ut jorden och odlade pumpor men nu har vi fixat kanter i falusvart och satt upp bitar av armeringsmatta på ett par ställen för sockerärtor och kanske lite luktärtor. Julrosor och påskliljor har avlöst krokus och våriris, rosenripsen slår snart ut. 

Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...