Adjö sommar och välkommen höst!

Lite vemodig går jag runt i trädgården och funderar över vad som blev bra och vad som kan bli bättre ett annat år. Det har varit en solig och torr avslutning på sommaren, jag längtar efter lite uppfriskande regn och sen den där härligt klara höstluften. Två projekt som blev riktigt bra var odlingen av sommarblommor i lecablocksramen och    planteringen av gurka och persikoträd i Ernsts odlingssäckar av återvunna PET- flaskor.

Ljusgul krasse och solros samsas med kålplantor och rosenskära. Under äppleträden växer smultron och svartkål. Nu har kålfjärilen hittat dit(:
Persikoträdet är nytt för säsongen, ska testa att odla det i växthuset för att slippa krussjuka.

Morgon till kväll

Det är skördetid, massor av plommon, tomater och havtorn finns att ta hand om. Torra varma veckor gör att trädgården ser lite hängig ut här och där. Jag putsar på häckar och klipper bort visset. Idag blev en heldag med trädgårderande! Undrar om det var sista riktigt varma dagen?

Sommarblommor i krukor

Det är trevligt med sommarblommor i olika krukor och behållare. Jag gillar att testa nya färgkombinationer och att förnya under säsongen. Ofta köper jag små plantor/sticklingar på våren och driver i växthuset. En del sår jag själv. På framsidan är det gult och vitt just nu, en solig välkomsthälsning som känns fräsch. Det är petunia, tegelstarr, passionsblomma, Afrikas lilja, guldkosmos, dahlia och femtunga i krukorna.

Runt husknuten står krukor på rad med olika myntor och andra örter. Den röda slingerväxten är ettårig och heter fjäderstjärnvinda. Från början är bladen gröna och sen blir de mörkt rödbruna. Den är värmeälskande så sista veckorna har den exploderat i färg.
färg.
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...