Ett litet men taggigt projekt

I en av de minsta rabatterna har en vingad benved, en smällspirea och en vacker klängros haft sällskap av en ginnalalönn som inte alls gillat läget. Lönnen har fått gulstrimmiga blad av kalkjorden och har bara fått stå kvar eftersom den får fina höstfärger. Men nu började rosen behöva mer utrymme och bättre stöd så en förändring krävdes. Bort med lönn, beställning av stort rosstöd på Rostiga tanten och så var det då dags för flytt av extremt taggig ros. Som av en händelse kom P och L från Dalsland för att uppleva skördefest - vilken utmärkt gräv och flytthjälp😉!
Behöver jag säga att jag är nöjd?!!Instängd i en "bur" kommer Keith Maughan att vara lättare att hantera.
Vid rosens fötter spred jag ut självsådda plantor av sommarrudbeckian Cherry Brandy. Det blir fint till nästa sommar!


Nej, dessa av rost patinerade pumpor följde inte med hem från Rostiga tanten men det fanns mycket fint att titta på där under Skördefesten!

Ljumma höstdagar

September har varit en skön månad vädermässigt. Havet är uppvärmt och vindarna oftast ljumma. Det har varit många soliga dagar men även flera nätter med välbehövligt regn. Bilderna visar en rufsig trädgård som börjar skifta färg. Lusten att designa om delar av trädgården vaknar till liv samtidigt som ingen stress finns - snart är det vintervila. 
Långblommare

I mitten av juli slog solhattarna ut, denna heter Irresistable. Två månader senare blommar den fortfarande! Jag klipper av överblommat på just denna sort och den svarar tacksamt med nya knoppar. På stammen av ett avsågat päronträd har jag ett fat med taklök som är vackert året om. De som är planterade i zinkbalja ställer jag in i växthuset på vintern så de får aldrig de röda skiftningarna i bladen. Jag gillar båda varianterna! De vackra rosetterna är som blommor.
18 juli 12 september 

Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...