Överraskande vårkänslor

Nu är det bråda tider i trädgården, gödsla, klippa ner perenner, fylla pallkragar och planera för sådder om några veckor. Men så hörde jag ett välbekant ljud så här års som fick mig att stanna upp - paddorna har vaknat! Jag tittade ivrigt i dammen och fick syn på en oformlig klump som snurrade runt i vattnet - vid närmare anblick visade det sig vara fru padda med två (!) beundrare som klamrade sig fast för allt vad de var värda😊....


Det är inte bara paddorna som överraskar denna vår, fårullen kom på plats i tid så för en gångs skull dyker det upp krokus överallt i trädgården!Här hittar du fler inlägg på temat!

Vårbestyr

I helgen blåste nordanvinden,  däcket på skottkärran fick punktering och mina planer på gödselkörning fick skjutas på. Mannen fortsatte leka pyroman och jag tog skydd i växthuset, därinne var det varmt och gott. Tomatplantor, tobak och tagetes har fått större krukor, det är lite tidigt att redan ha dem där men det blir för trångt och varmt inne. 
2014 års perenn - vårälväxing - blommar nu med sina svarta ax!
Vår i växthuset

Jag är så glad för vårt växthus! Vi har haft det i fyra år nu och det är lika underbart varje vår när vi städat och gjort i ordning odlingsbäddar och möbler. Skuggväven i taket jämnar ut temperaturerna och en frostvakt brummar igång om det börjar gå under 5 grader. Förra våren köpte jag petuniasticklingar och satte ut dem i växthuset vid denna tid, gick bra så nu har jag fyllt på med mera, ett billigt sätt att få fina blommor till årets krukor.
Högtrycksspol och rengöring med såpa!
Dahliaknölarna är planterade i krukor, i år ska jag inte sätta ut dem för tidigt.... Olivträdet har sen ett par veckor tillbaka klarat sig fint utan bubbelplasten och citronverbenan har börjat sätta nya gröna skott.
I trädgården gläds jag över nya vårtecken varje vecka. Förra helgen såg våririsen ut så här;

.... och denna helg möttes vi av ett blått hav! Den fluffiga fårullen håller viltet på avstånd än så länge!


Livet återvänder:)
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...