Nu är tid för att lukta på rosor

När juni strax går över i juli börjar arbetet i trädgården att minska. Förhoppningsvis är det mesta ogräset bortrensat, häckarna klippta och nyplanteringar får vänta till hösten. Jag är inte riktigt där än men på god väg. Då är det tid att njuta och bara gå runt och njuta av rosdoft och allt grönt och skönt.
Honungsros
Keith Maughan


Queen of BourbonsDalslandseffekten 2015

Då var det dags igen - släkten från Dalsland på plats och trädgården får en nödvändig make-over! Hästgödsel, kompostjord +mkt regn = massor av nate och snärjmåra i rabatterna. Och sånt älskar L att ta tag i😊. Jag fortsätter klippa buxbom, gör om flera häckar så det bildas klot istället för att släppa in luft och förhindra svampangrepp. Årets designinslag blev en snygg sandlåda till barnbarnet och nya överdrag till kuddarna i växthuset. Tänk att man får ha sådana vänner som gillar att börja sin semester med trädgårdsarbete på norra Öland! Vi har hunnit med lite annat också - god mat och shopping....
 
 
 
 
 
Vet du vad pionerna heter? Jag tror den rosa är en Raspberry sundae.

Nytvättad trädgård

Det var bra med 15 och sen 10 mm regn men det hade ju inte behövt komma midsommarafton... Tur att man kan sitta i växthuset och äta. Och till kvällen tittade solen fram en liten stund. Nu kommer allt växa ännu mer, nästa vecka blir det stora ogräsrensningen - då kommer L😀!
  
 
 
 

Scarlett O'hara överst och Buckeye Belle längst ner.
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...