Chelsea Physics Garden

Sista dagen i London stod vi vid grindarna igen och nu var det öppet! En mycket vänlig liten man med typisk brittisk torr humor hälsade oss välkomna och uppmanade oss att följa med på den guidade turen. Intressant, lärorikt och spännande att höra historien om den 400 år gamla apotekarträdgården. Där fanns en söt liten shop med växter, böcker mm. Jag köpte en kruka tegelstarr som minne. På caféet serverades fräscha sallader.
Hans Sloane - grundare som finansierade parken där stadens apotekare/läkare skulle lära sig allt om odling och tillverkning av kurer på 1600-talet.

Medicinalväxter i olika kvarter 


Nyttoväxter ordnade familjevis
 

Väl värt ett besök, lagom stor att vandra runt i en stund!
 

Kew Gardens

Lillywhite, Covent garden och Kew Gardens idag - bara det sistnämnda har med växter att göra;) Våren har kommit längre än hemma men det är ganska sval luft!

 Lila tropiska näckrosor  
Magnolia Woodsman

Näsduksträd

Azaleor
Judasträd
Promenad uppe bland trädtopparna!
Vår i London!

Dagen började med Notting Hill och marknad på Portobelloroad, mycket att titta på även om mitt trädgårdsöga ofta spanade in fina balkonglådor, blommande blåregn, körsbär, äpple, syren och kastanj i blom! Sen blev det lite shopping... Efter myllret på Oxford street letade vi reda på Chelsea Physics Garden, en gammal botanisk trädgård med  apotekarväxter. Den visade sig vara stängd på lördagar så vi kikade lite mellan gallergrindarna och tog sen en röd dubbeldäckare till Kensington High Street nr 99. Där finns en takträdgård på 6:e våningen på 6000kvm! Klart annorlunda upplevelse högt ovanför gatans larm och buller! 

Takträdgården med slingrande gångar, en damm, bäck, flamingos och änder!
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...