Våren är på G!

Nu börjar den härliga tiden när jag varje helg får upptäcka vad som hänt sen sist! Min trädgård är ett helgnöje större delen av året eftersom vi bor och jobbar på annan ort. Fördelen med det är att det känns som julafton varje gång vi kommer hit och jag får gå en vända och bara njuta, upptäcka och oftast glädjas över det som knoppats, slagit ut eller växt till sig. Det är en favoritsyssla i långsamt tempo som dag två ofta snabbt accelereras upp till "rensa, flytta, plantera nytt". Och det är minst lika lustfyllt! 
Helgens iakttagelser och projekt:

Tidig vårplantering i växthuset av jordvivor och småblommiga penséer. Lagerbladet i lerkrukan bakom ser ut att ha överlevt vintern  bra utan tillskottsvärme.
 

Dags att börja sprida kompostjord, alltid lika överraskande att den stora högen blivit härlig mull!
 


Ha - rådjuren har inte hunnit upptäcka de första krokusarna! Jag skyndar mig att lägga tussar av fårull runt om så de får vara ifred ett tag till.
 

Och till slut lite kvällslektyr efter ett härligt dagsverke, mycket trevlig bok med inspiration för vackra krukarrangemang hela året. (Finns på bokrean!)

Favoritsysslor hos andra trädgårdsbloggare hittar du här.
 


Fyra nyanser av grönt

 
I krukorna gror mina frösådder och i tanken planerar jag färgstämda rabatter. En ska ha mest blått med inslag av vitt och en annan olika nyanser av rosa och mörkt purpur. Max två färger per rabatt är min grundregel! Men så läser jag temat för blommig fredag - fyra nyanser av grönt - och börjar bläddra bland mina bilder och förstår igen att det är ju alla grader av grönt som ger stadga och harmoni i trädgården! Där måste jag börja, sen blir övriga färger accenter.
Bulliga klottujor, vajande gräs, täckande funkior, runda gulgröna oregano, mörkgrön buxbom, träd med vackra bladformer - visst är det skönt med grönt!
 
Här finns fler inlägg på temat .
 

Kärlekens röda färg

Kärlek till familj och vänner, kär lek i trädgården - det är gott att leva!
En röd pion....

... och en tårta av taklök blir mitt bidrag till Blommig fredag inför Alla hjärtans dag!

Vill du läsa mer om kärlek och trädgård hittar du det här!


Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...