Sköna arbetsamma maj


Arbete pågår, buxbomklot har flyttat in i skuggan och liten flocknäva som får vita blommor ska bilda kant.


Idegransplantorna (nyplanterade i år) har fått sällskap av alunrot i olika färger för att fylla mellanrummen innan de växt till sig.



Tulpanen Merlot som sattes i höstas blev ngt färre i antal pga av sorken men de som klarade sig fyller sin plats väl.



Maj - den vackraste månaden på året i trädgården och naturen men också den mest arbetsamma. Samtidigt som jag njuter enormt av allt det fräscht gröna och vårblommorna i glada färger så skriver jag checklistor varje helg på vad jag vill hinna med. Rensa rabatter, täcka med ensilage, plantera ut sommarblommor, flytta växter, rensa grusgången, sätta potatis.... Det är så roligt men tiden så begränsad. Då är det bra med listor så man ser att massor faktiskt blivit gjort. I juni månad kommer tre större trädgårdsbesök från Danmark och Sverige - målbilden är rätt tydlig.... I helgen fick vi regn drygt 10 mm vilket är helt ok för norra Öland. Med bra marktäckning kommer växterna må bra flera veckor. 















#1 - - Erik Schenkel:

Vilka härliga blommor och trädgård! Några tips för lättskötta blommor till en restauratör utan gröna fingrar? https://www.elise.bar

Svar: Vad hade du tänkt, krukor eller rabatt? Om det är krukor så är det bra med rejäl storlek så de inte torkar ut för snabbt. Sommarblommor eller perenner? Torktåliga perenner kan vara t ex lavendel, rölleka, kantnepeta, kärleksört och något silvrigt gräs. Mvh Anna
Anna Melander

#2 - - Öland 4ever:

Det var väl ganska så exakt ett år sedan du skrev ovanstående. Vilken underbar helg vi haft på Öland fast nu är vi behov av lite regn... det börjar bli torrt.

Mvh
Öland 4 ever
http://www.oland4ever.com
https://bockenbruse.blogg.se

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...