En blåsig första advent

Inspirerad av andra bloggare som binder kransar och adventspysslar flydde jag vinden in i växthuset med ett stort fång enris, nypon, ulleternell och frökapslar från pioner. Jag använde en färdig stomme som jag köpte förra året och bindtråd. Det var väldigt kul att göra en krans men sticksigt.... Jag hann även lägga enruskor på zinkbaljorna och sätta tallkvistar i krukor vid entrén - sen kom regnet. Resten av helgen ägnades åt adventssång, julmarknad och julbak med barnbarnet. Det är avkopplande att    ägna sig åt skapande när man är ledig!
Snart vinter

I helgen var det minusgrader på natten och lite frostigt i gräset på morgonen. I andra delar av landet har den första snön fallit. Det är mysigt att hänga upp belysning i träd och buskar, plocka fram adventsstjärnor och ljusstakar. Men trädgårderandet lär nog fortsätta flera helger till, har många mindre projekt jag vill göra. Gjorde säsongens sista lökinköp på Blomsterlandet i fredags, 10 kr påsen. Blandar allium med tulpaner i hopp om att förvilla eventuella gnagare på födosök.
En vänrabatt blir till

En vän till mig med ett sen många år tillbaka stort trädgårdsintresse ska byta boende och säga adjö till alla minnen som ju växter är. Jag erbjöd henne en remsa jord där de mest älskade kan bo utifall att hon blir med trädgård igen. Igår kom hon med bilen fullastad - pioner, flox, dagliljor, julrosor och lite annat smått och gott! Oj vad roligt det var att tillsammans placera ut och gräva! Ser verkligen fram emot att få njuta av min vänrabatt i sommar - och  flera besök och pratstunder med B!
Solen trängde genom den novembergrå himlen långa stunder, riktigt njutbart att vara utomhus trots att det börjar bli kallare.Före rensning och plantering 
Vänrabatten klar - det är mycket som döljs under jorden!Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...