Trädgårdsvänner är guld värda när...

.....när man börjar undra om man tagit sig vatten över huvudet - om mindre än  två veckor kommer tre busslaster med trädgårdsamatörer på besök. Och jag som sällan brukar hinna rensa klart innan midsommar. Men så kom hon - en sann trädgårdsvän som i två dagar hjälpte mig komma flera steg närmare målet. Nu är det bara 2 små värstingområden kvar och ett stort. 


Sommarblommorna utsläppta!

Det har varit ovanligt trångt denna kalla vår i växthuset. Men nu äntligen går det att röra sig där inne igen. Tomaten längst ner i hörnet hade passat på att sätta enorma tjuvar:). Jag skyddar ettåringarna och dahliorna med fiberduk de första dygnen. 

Fårullen bevarar fukten i marken, kom faktiskt 10mm i veckan. När vi byggde huset 2005 funderade jag inte så mycket på hur man skulle kunna ta till vara regnvatten. Stuprännorna leder bort vattnet till en dagvattenbrunn utanför växthuset och sen vidare. Förra helgen började  vi fundera på om vi skulle kunna få det att hamna i en tunna istället. En liten dränkbar pump och några rör senare så är det klart! 

Det är sagolikt vackert nu samtidigt som det är som mest att göra i trädgården. Jag har grävt om flera rabatter denna vår och försöker hålla jämn fart med ogräset i de övriga. Pingstliljan Green Eyes och den rosa tulpanen Dream touch var lyckade lökinköp i höstas. 


Nygrusat

När trädgården började anläggas 2005 hade jag en plan där all åkermark skulle grävas upp och mellan rabatterna skulle stenmjölsgångar slingra sig. Så blev det. Innehållet i rabatterna har skiftat en hel del men gångarna har sett likadana ut. Stenmjölsgångarna har varit lättskötta men haft en nackdel - det fina dammet följer med upp på trädäcket runt huset. Så nu beställde jag ett lass med singel, fraktion 4-8. Goda vänner hjälpte till att få det på plats. Så här blev det:

Visst kan det vara fint med gult! Nu väntar en solig helg runt hörnet... 

(De spöklika vita i rabatten bakom lavendelkullen är skydd för nyss utplantering sommarblommor.) 

Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...