Lavendelkullen

Lavendelkullen blev till för många år sen när det blev jord över pga altanbygge. Jag samlade all lavendel jag hade utspridda i olika rabatter och planterade dem på jordhögen tillsammans med lammöron. Just nu är kullen som vackrast. Strax intill är den lila kransveronikan på väg att slå ut i en rabatt som mest består av lila och grå växter. En gråtimjan breder ut sig på stenmjölsgångarna mellan rabatterna.

Vit malört, stäppsalvia, vit purpurklätt och en gråbladig buddleja. I bakgrunden uppstammade och delvis formklippta havtorn.

Dagarna före öppen trädgård

Nu är det snart dags för Tusen trädgårdar igen! Inte riktigt tusen men väldigt många har öppen trädgård på söndag mellan 10-17. Jag har varit med sedan det började, evenemanget infaller vartannat år vid lite olika tidpunkter. 16 olika punkter stod på min mentala to-do-lista häromdan, jag räknade ut att om jag klarade i snitt fem per dag skulle trädgården se ok ut till söndag....Döttrarna frågade hur många punkter som är kvar och mitt svar blir ehum - alla eller inga? Jag är nämligen hopplös på att dutta lite här och där. Men nöjd är jag med det som blir gjort!

Välkommen till Kesnäs Kalkugnsvägen 41 på norra Öland! / Anna

Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...