Färg och form

De flesta vill få till en känsla av harmoni i sin trädgård när det gäller färg och form.  Det är inte helt lätt, först måste man lära sig vad man själv tycker om och sen tar det tid för växter att etablera sig och fylla upp platsen. Jag har hittat två färgteman som jag alltid blir nöjd med, det ena är vinrött tillsammans med limegrönt eller gulgrönt och det andra är  grått/silver tillsammans med lila/lavendel. Av olika former är den runda väldigt tacksam att arbeta med, det finns mycket man kan ge klot eller cirkelform. Runt kontrasterar snyggt mot rufsigt, spretigt, smalt - t ex gräs, och perenner med spirformade blomställningar. Här kommer en bildserie med vinrött - limegrönt och runda former!

Fler tankar om färg och form hittar du i Blommig Fredag.
http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2016/01/farg-och-form.html?m=1

Sommardrömmar

Några härliga vinterdagar med ett snötäckt landskap, en hel del sol och blå himmel får denna årstid att kännas uthärdlig ett tag till. Men det är tid för visioner, planering och frösådder - helt enkelt sommardrömmar! Jag kan så tidigt upptäckte jag förra året genom att placera de första frösådderna i kallfarstun med extrabelysning när de grott. Tomater, chili, tobak, penséer, tvillingsporre och sommarrudbeckia är på gång. I början av mars/april hamnar de i växthuset med frostvakt. Jag kommer så fler sommarblommor framöver. Favoriter från förra året är den ljust gula grenade solrosen Italian white och den lilla söta Prins Gustavs öga.
 
När skogsolvonet blommar i mitten av juni lever jag i min sommardröm, att få längta dit är en del av tjusningen med årstiderna. Och om längtan blir för svår kan man alltid så några fler frön av hopp!
Vad andra trädgårdsbloggare har för tankar kring sommardrömmar hittar du här!
http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2016/01/blommig-fredag-och-ljuvliga-sommar.html?m=1

Vinter i trädgården

En trädgård kan vara vacker även vintertid. Vinterståndare, formklippta buskar och vintergröna växter bildar en stomme tillsammans med träd och stenar. Förra helgen la sig ett fluffigt snötäcke över allt, nu är det bart igen. Men snart blir det ljusare, knoppar börjar svälla och de första lökväxterna sticker försiktigt upp ur marken. 
Taklöksfatet väl inbäddatSolhattarna har en lång säsong...
Dammen hålls öppen med en liten pump. Koltrastarna samlas ofta där!Blanka kulor i rostig infattning från Rostiga tanten håller rådjuren borta.
Jätteverbenorna blir perenna här tack vare sandjord och milda vintrar.
Ormhasseln är vackrast utan blad.

Ganska grönt för att vara januari!

Fler trädgårdar i vinterskrud hittar du här
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...