Oktober

Och sen blev det höst på riktigt med alla vackra sprakande bladfärger. Oktober var en torr månad vädermässigt. Hösthallonen stod för den stora överraskningen - trots den torra sommaren blev det god skörd, många liter hamnade i frysen. Hyacinter, allium, krokus och tulpaner av olika slag har grävts ner i rabatter, krukor och planteringslådor men det är den citrondoftande vaniljfärgade tulpanen Verona jag längtar mest efter att få njuta av i vår!


Den vingade korkbenveden vinner första pris i höstfägring!

Verona! ( bild lånad från Zetas)

Sommarens största njutning

Det är olika ljus i bilderna från trädgården. Morgon och aftonens lite mildare, det skarpa mitt-på-dagen-ljuset och så det förväntansfulla skimret som ligger i betraktarens öga. Sommarens största njutning är nog känslan en vecka  in i juni när allt fortfarande ligger framför, semester, besök av nära och kära och trädgården ligger i startgroparna med all skönhet och avkoppling den ska erbjuda. Ser du skimret?


Fler inlägg här!

http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2015/10/sommarens-storsta-njutning-blommig.html?m=1


Sommarens projekt

.. var ju renoveringen av tre och en halv rabatt som påbörjades i vintras. Allt brukar inte bli på en gång som man tänkt sig och så blev fallet även nu. Den rosa och vita hörnrabatten invaderades av självsådda pionvallmo så till den milda grad att perenner och rosor nästan kvävdes. Murrabatten med kransveronikor och silverpäron skulle ha grävts om i våras men nu fick vitmalörten fritt spelrum så stäppsalvior, bolltistlar och rölleka fick riktigt kämpa för att ta plats. Och under tulpanträdet dit flox och nävor flyttats såg det så där ut - det var trots det myckna regnandet i övriga Sverige rätt torrt på norra Öland. Återstår då bara den halva rabatten på norrsidan där jag gick på säkra kort - ettåriga tobaksplantor i vitt och lime. Vilket innebär att jag kan fundera en vinter till på vad jag egentligen ska ha där😊!

Murrabatten - den torraste av alla som denna höst/ vinter definitivt ska jordförbättras och befrias från 2/3 av vitmalörten!

Halvan på norrsidan
Tobaken har gjort sitt, liljorna ska grävas upp - kan rödbladig alunrot vara fint mellan buxbomen kanske?
Temat för blommig fredag var förstås detta - vill du läsa om vad andra bloggare pysslat med i sommar går du in här!

http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2015/10/blommig-fredag-sommarens-projekt.html?m=1

Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...