Inför första advent

....skulle man kunna pyssla hur mycket som helst, binda kransar, plocka mossa och ris i skogen och göra snygga blomarrangemang. Men man kan ju också ta fram adventsljusstaken från förra året som är fylld med brandsäkra nötter och ställa fram metallgranen från ni vet var (Rostiga tanten) och bara pusta en stund. Jag njuter av min ulliga ängel som andas frid och tittar gärna in hos andra bloggare som pysslar så fint!

 
 
 Jag önskar dig en fridfull advent! 

En skön novemberhelg

Helgen som gick visade sig solen igen, tänk vad man njuter av ljus denna årstid! Ett besök hos Rostiga tanten med äldsta dottern ledde till inköp av fina värmeljuslyktor (ej rostiga!) i tre olika storlekar som placerades över köksön. Det blev fint. Ute påbörjade jag ett litet projekt med flytt av växter, man får inspiration när solen lyser! Fördelen med sandjord och oftast milda vintrar är att man kan fortsätta gräva och flytta växter under vintern, nackdelen är att ogräset i gångar och på öppen jord fortsätter att växa... Men det är väldigt skön motion att vara ute några timmar.
 
 
 

Det bästa med november...

 
....är att det snart är december och att man kan tjuvstarta med lite ljusslingor ute och julblommor inne!
Vi var i Tranås förra helgen och då passade jag bland annat på att besöka Ljungs handelsträdgård som drivs av fyra driftiga tjejer i Tranås och Kvarnkulla trädgård i Hestra. På Kvarnkulla finns en fantastisk trädgård anlagd på en bergsknalle. Jag var där för många år sen på trädgårdsvisning och fick inspiration. Nu hade  Ann-Cathrine börjat med handelsträdgård, gårdsförsäljning av lammkött mm. Roligt när ett intresse kan utvecklas till en näring på landsbygden. Jag hittade en fin kon ( i rostigt järn förstås) som nu fått en ljusslinga runt sig. Hon hade tillverkat jättefina klot av hönsnät och mossa, blev sugen på att testa. November är annars en månad med lite trädgårderande. Jag letade efter gamla foton men märkte att det finns nästan ingenting mellan 9 november och första advent. Några nya gröna växter inne får fylla trädgårdsbehovet en stund!  Vännen E har en jättefin rumsgran som växer sig lite större för varje år och ser lika fräscht grön ut hela säsongen. Jag hittade en på Blomsterlandet och hoppas den ska trivas här också. Bästa uppfinningen för krukväxter denna tid är de fiffiga amaryllisstöden som man kan köpa. Inga krukor som välter längre av tunga blommor!
 
 
 
 
 
Vill du läsa vad andra trädgårdsbloggare tycker är bäst med november hittar du det här!
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...