Vit som snö

Snövitt - är det kallt vitt eller varmt?;) Vitt finns verkligen i många nyanser. Jag har märkt att det är finare att samla vita växter med samma underton, t ex blå eller gul. På bild kan det vara svårt att avgöra till vilken kategori de tillhör men om man placerar två växter som är vita på olika sätt bredvid varandra syns det tydligt! Temat för blommig fredag är just vitt, gissar att många kommer dela med sig av sina vita rabatter. En vit blomma jag har nästan varje sommar är den ettåriga höga vita blomstertobaken. Den lyser upp i skymningen och doftar underbart, är lätt att förså och få upp stora plantor av bara man ger den bra jord
Flox "David"
Vit blodnäva
Stormhattsranunkel
Klematis "Summer snow" och vit kransveronika
Vit solhatt
Honungsros
Tofslilja
Vit tobak

Vill du se vad andra bloggare skriver om vitt i trädgården går du in här!
Vintermotion

Både förra helgen och denna har jag varit utomhus minst fyra timmar varje dag och grävt, flyttat växter, rensat ogräs och njutit av dagsljuset. Det är helt fantastiskt vad bra man mår av att vara ute. Vi har inte fått någon snö (mer än lite puder på morgonen) och vintern har ju varit mild så det är ingen tjäle i marken. Här är några av projekten som pågår:
1. Utöka tulpanträdsrabatten så valnötsträdet som står vid tomtgränsen syns bättre, nya små gångar framför stora stenen och bakom Mischantus Silberfeder. Tagit bort halva armeringsmattan, böjt ut den som var kvar och flyttat dit Summer Snow.  

2. Flyttat dagliljorna från nr 1 och nr 2 till nr 3. Satt några bolltujor och en uppstammad smaragdtuja som sällskap till jättevädden. 
 

3. Fyller på med jord och växter i solnedgångsrabatten (ingen bild än).
Ganska märkligt att kunna göra detta i slutet av januari..... 
Ha en fin vecka!
PS nu har det kommit ett nytt avsnitt på Trädgårdspodden!

En perenn med utsikt

Temat för blommig fredag denna vecka är att presentera en favorit bland perennerna. Efter lite bläddrande bland härliga somriga bilder fastnar jag till slut för den blekgula jättevädden. De små bollarna svävar högt över marken och ger höjd utan att skymma. Den är lätt att dela och få flera av och tycks gilla det torra läget under den stora getapeln. Men den vill nog helst ha mycket sol! Under jättevädden sprider sig den vinröda grekvädden, de blommar samtidigt och matchar varandra.
 
 

 
Här hittar du fler favoritperenner!Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...