Kopparstarr är en fin kompis till tulpaner

Gräs skapar en vild, rufsig känsla i trädgården. Det ger bra kontraster och framhäver och mjukar upp lite stelare växter. Jag har kopparstarr på flera ställen, den frösår sig lätt så om den inte klarar vintern kan man hitta nya plantor på våren. Kopparstarr vill som alla gräs stå väldränerat och man ska inte klippa det på hösten. Jag brukar mest kamma det lite på våren, dra bort en del vissna strån.
 
 
 
 

Tid att gräva bort och lägga på komposten

 
Precis som man kan ha ostädade hörn/lådor/garderober inne så kan man ha försummade områden i trädgården. Den där växten som brett ut sig alldeles för mycket eller ogräset som börjat ta över en hel rabatt eller något man helt enkelt inte gillar. I mitt fall - bergenian vid dammen som blommar skrikigt chockrosa samtidigt som ljuva tulpaner slår ut. Varje år klipper jag bort blommorna efter några dagar och sätter dem i vas istället. Men i helgen bestämde jag mig, nu ska de bort! På dess plats gräver jag ner jättedaggkåpa och i höst en massa alliumlökar!
 
 

En vacker perenn blir lätt flera

Det är roligt och lätt att att få flera av sina favoritperenner. Nu är en bra tid att dela de perenner som blommar senare i sommar, vårperennerna är bättre att dela på hösten. Den rosa höstastern lyste upp när de mesta vissnat i höstas så den vill jag ha fler av, det var bara att gräva upp och försiktigt dra isär den i tre delar. Andra kan vara mer besvärliga att dela, då får både spade och sekatör hjälpa till ibland. Bara man får med en bit av roten och några blad brukar det gå bra. Ge lite ny jord och så vattna förstås. 
 
 
 
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...