Tre T!

Öland spirar pågår i helgen, på hela ön är det många saker på gång. Ännu är det inte lika välbesökt som skördefesten  men det är många som tar tillfället att göra en utflykt till trädgårdar, konstnärer, marknader och mycket annat. Jag var inbjuden till B'ströö plantskola i Byxelkrok att prata om hur man lyckas med trädgård i soligt, blåsigt och torrt läge när det dessutom råder bevattningsförbud. Jag pratade utifrån tre T: tak - skapa skugga del av dagen, bryt vinden med träd och buskar, täck- lämna ingen öppen jord, ta bort gräsmattan en bra bit runt träd/buskar och täck med gräsklipp, barkmull, ogräsrens, musselskal, marktäckande växter - vad du har tillgång till! I år har jag täckt på flera ställen med mögligt ensilage som bonden ville bli av med - kanonbra! Välj torktåliga växter t ex gråbladiga, ludna eller feta (!). Det finns massor att välja på! Boel har så många vackra träd, buskar och perenner i sin plantskola, jag kunde duka upp flera bord som fick illustrera mitt tema. 
Imorgon söndag 29 maj har jag öppen trädgård mellan 12-17. Välkommen!


Nyskrapade gångar till Öland spirar!

Nästa helg är det Öland spirar. Då är det många trevliga aktiviteter på ön. Förra året var jag med som deltagare på hemsidan och i reklamtidningen men blev lite snopen när man som privatperson fick betala lika mycket som näringsidkare - 1000 kr. Eftersom jag inte sålde något trodde jag inte att det kostade pengar att anmäla sin trädgård som en aktivitet - hade inte läst det finstilta... I år ska jag hålla föredrag på B'ströö plantskola i Byxelkrok på lördagen kl 14 om hur man kan ha trädgård trots bevattningsförbud. På söndagen håller jag öppen trädgård mellan 12 och 17 för dem som har vägarna förbi. Så lite extra glad blev jag när en vän kom igår och hjälpte mig skrapa stenmjölsgångarna - jag hinner inte rensa alla rabatter men om det är fint emellan brukar det se ok ut ändå! Välkommen!
Mitten av maj

Äntligen kom regnet! Så välbehövligt och i rätt tid, nu när alla växter vill växa som mest. Det börjar bli riktigt grönt i trädgården och gult och lime och vinrött - det finns så många olika nyanser på bladutspring! Nästa helg får dahliorna flytta ut ur växthuset, de är fulla i knopp. Ibland har jag satt ut dem för tidigt och de har fått börja om igen. De flesta sommarblommorna har hamnat i krukor och rabatter, gärna med ett lager gräsklipp, lecakulor eller barkmull som jordtäckning tills de växt sig stora. Nu en serie bilder tagna i det stilla vårregnet!Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...