110 besökare på öppen trädgård!

Prick 10 kom de första besökarna och sen var det en strid ström hela dagen! Det var många trevliga och glada människor som trotsade det mulna vädret och några regndroppar för att resa runt på Öland och titta in hos trädgårdsägare som deltog i Trädgårdsrikets satsning Tusen trädgårdar. Två av besökarna har själva öppen trädgård i andra sammanhang, jag blev nyfiken på att besöka Anita Hedin i Stenåsa, hon är textilkonstnär och gör mycket vackra textilapplikationer. Mirabellgårdens gårdsbutik verkade också spännande, de säljer bland annat toscanska terracottakrukor och finns i Mörbylånga. 
 
Här hittar du Anitas vackra textilapplikationer:
Mirabellgården:
http://www.mirabell.se/mirabell.se/HEM.html
 
  

En djävulsbuske med guld i bladen

 Smällspireorna är en hel familj med alltifrån gulgrönt bladverk till mörkaste vinrött. Namnsorten Diable d'Or ( djävulsguld på franska) är mycket vackrare än namnet ger sken av. Jag har flera olika sorter och ibland uppstår det fröplantor, funderar på att kalla en för Anna... Smällspireorna är tåliga och klarar upp till zon 5.
 
 
 
 

Ett silvrigt klot som lyser i skymningen

 När vi har gäster ingår minst ett besök hos rostiga tanten! Jag kom hem med tre fina silvriga klot omslutna av rostiga sfärer. De pryder nu sin plats i pergolan på altanen, jag har ibland haft amplar där men eftersom vinden ligger på ganska ofta brukar växterna huka lite.
Imorgon är det dags för öppen trädgård igen - Tusen trädgårdar Trädgårdsriket. Passa på att komma hit eller åk till någon annan trädgård i din närhet som är med.
 
 
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...