Trädgårdera i november

Denna månad finns inga måsten i trädgården men jag brukar ändå komma på en hel del att göra. Här är snöfritt och ingen tjäle så det går utmärkt att dela och flytta perenner, gräva ner de sista reafynden med höstlök och t.o.m rensa lite ogräs. En stor rugge med daggkåpa delades upp i många små plantor för att täcka marken under den nyköpta hängapeln. Där planterade jag även rosa tulpaner och allium (alltid den kombon numera för att avskräcka sorken) och fyllde på med ett måbärsklot. Trädgårdsruta Elin behövde en ny plats, blev oväntat bra färgmatchning mellan dess gulnande stjälkar och de vissnande hakonegräsen framför. Vi hängde upp julbelysningen i träden och novembermörkret lättade lite.

Att minnas

Blommig fredag är tillbaka med givna teman som inspirerar till nya blogginlägg. Det blir lätt glest mellan dem så här års. Vad vill jag minnas just nu? Kanske varma sommarkvällar eller den omslutande grönskan eller ljuset som gör mig pigg. För det skulle behövas nu!

Adjö oktober

En riktigt vacker helg fick avsluta oktober och välkomna vintertid. En extra timme på söndagen räckte långt, lökplantering, baka god äppelpaj och fika med goda vänner = energipåfyllning!

Skobandssolros
Skogsklematis
Flaskborstgräs
Japansk lönn
Rostiga tanten
Höstaster
Vingad benved
Tulpanträd
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...