Höstkänsla

September kom med regn och rusk och skapade genast höstkänsla. Men det är mycket grönare och frodigare än förra året den här tiden. Det var den torraste sommaren på många år. Jag saknar att det inte blir några höstäpplen, inga Aroma  eller Rubinola, pollineringen uteblev i samband med kylan efter påsk. Man kan inte styra över sånt! Trädgården njuter jag dock alltid av i alla väder. Förra veckan var Gudrun  Sjödens modeteam på norra Öland för att fota kommande sommarkollektion. Några av bilderna togs i min  trädgård. Jag har bara sett vad de själva lagt upp i sitt IG och lånat den bilden. Magiskt vackert foto! Fångar känslan av den rikedom det gröna skänker. 


Fixa höst

Det börjar med växthuset - gurkplantorna ger upp och de dignande tomatplantorna börjar få gula blad. Jag röjer och ansar, skördar mängder av små körsbärstomater och putsar löken som torkat färdigt. Ute i trädgården dyker idéer upp, de vita solhattarna borde flyttas från sin röda kompisar och en vacker Munstead Wood (Austinros) i kruka fylla det tomrummet. Komposthörnan städas och mitt i allt kommer en riktig regnskur som fyller tunnorna igen.  

Buddlejorna fortsätter bilda nya blommor om man klipper bort de gamla. Skobandssolrosen och rosenflockeln bildar ett vackert par vid dammen. 

Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...