Novemberljus

November kom med dis och dimma. Nu börjar längtan efter ljuset. Men helgerna är guld värda, då är jag ute i nästan alla väder. Tänker att det dagsljus man kan fånga är värt extra mycket nu. Lönnen har fällt sina gula löv och bildade en gyllene matta på gruset. Fyndade som vanligt massor av lök på rean på Blomsterlandet (10kr påsen) och Plantagen (5 för 100). Vågar sätta tulpaner igen, blandar med allium, vitlöksklyftor och kejsarkrona. Hoppas sorken skräms iväg. Fortsätter ta bort marktäckning av fårull och rensa ogräs. I växthuset mognar fortfarande små röda goda körsbärstomater trots att de i princip inte får något vatten. Så visst finns det ljuspunkter i november! 

Höstlov

Hösten fortsätter vara mild och inbjuder till trädgårdsarbete. I många år har jag låtit havtornsbuskar växa upp till träd, det grå bladverket passar in i det torra och blåsiga klimatet. Men nu har det blivit för mycket av det goda - rotskott skjuter upp lite överallt. Så efter mycket funderande bestämde jag mig för att ta bort dem. En shoppingrunda till B'ströö träd och buskar (där det var halva priset!) för att hitta en ersättare till det största trädet gav resultat - Korstörne Emerald cascade! I rabatterna har ogräset tagit fart efter den torra sommaren och trasslat in sig i fårullen som fungerat som marktäckning. Alltså dags att ta bort allt och lägga på gräsklipp istället! Höstlov = workout.... 
23 september : Havtornsträden framför det brinnande skogsolvonet
1 november

Pionrabatten är rensad på fårull och ogräs, tulpanen Verona och alliumbollar kommer fylla utrymmet mellan pionerna och dagliljorna i vår.


Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...