Fritt fram i plantskolan

Boel på B'ströö träd och buskar frågade om jag ville hjälpa henne att göra en rabatt vid entrén på plantskolan. Väldigt kul att välja fritt bland ett spännande utbud och göra en färgsprakande rabatt i rött, limegrönt och gult plus lite inslag av grått. Det blev en vacker rödbladig ek, en gul rönn, vinröd sammetshortensia, mörkt röd och gul berberis och flera spännande hostor och alunrot. Eftersom jag är där ganska ofta😉 får jag möjlighet att följa hur allt tar sig och växer samman! 


I min trädgård börjar aklejor och nävor ta vid efter tulpanerna men den svala våren gör att blomningen varit lång. Den vita ginsten och stormhattsranunkeln lyser upp framför syrenhäcken. 

Stor getrams - lika vacker som det vita löjtnantshjärtat.

I växthuset har den vita snöflingan nästan täckt årets pelargon, Violino.
Och så var sköna maj över för den här gången! Pynt till lyst

Det är väl ingen som missat att jag gillar saker från Rostiga tanten - det rostiga är så snyggt ihop med grönska. Men nu har jag placerat två nya "pynt" i ett annat material - det är en kon och en spaljé  som Christina Sjöberg tillverkat av pil. Hon var ju hos mig på öppen trädgård och visade pilflätning för några helger sen. Jag gillar att hon använder pil med olika färg på barken, röda, lila och gula nyanser förutom de gröna. Jättesnyggt! Hon lämnade några fina koner som jag säljer i sommar om någon är intresserad. 


Snart ser man inte grannens hus längre, smällspireor, katsura, fläder, japansk spirea, ormhassel och rönnar har tagit på sig sina färggranna kläder!


Växthuset redo för midsommarfest!

Under våren är det riktigt trångt i växthuset, flera brickor med bevattningsmatta, massor av hinkar och krukor med dahliaknölar, sticklingar och frösådder tar upp det mesta av golvytan. Men nu har det mesta hittat sin plats i trädgården, kvar är bara tomat, gurk och chiliplantor tillsammans med kryddtagetes och basilika. I år får gurkplantorna bo fint i Ernst-designade säckar gjorda av återvunna PET-flaskor. Jag har aldrig haft så stora tomatplantor så tidigt, sådde redan i mitten av januari. Vi använder växthuset som uterum kyliga, regniga dagar och de brukar ju infalla vid midsommar☺️. Så nu är allt klart!
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...