Barnsäker damm

I påsk har barn och barnbarn varit hemma. Förra sommaren började vi fundera över vad som behöver barnsäkras - då var J 1,5 år. Vi beställde en fin grind från rostiga tanten som satte stopp för farliga utflykter till dammen. Resten av området var då fullt av höga perenner och lockade inte en 1,5-åring. Men nu när allt är nerklippt blev det högst aktuellt att få upp ett mer stabilt skydd runt hela dammområdet. Jag köpte 60 cm höga bitar av tillklippt armeringsmatta (2.20 långa) som vi sen satte fast på stolpar som jag ska måla med falusvart. 


I växthuset blommar persikoträdet för fullt, ska ta en pensel och hjälpa till med pollineringen - är inte några insekter som hittar in än.
Påsklov nästa vecka = massor av härligt trädgårderande!

Härligt vårljus!

Vilken solig och fin helg vi fick! Trädgårdsarbete varvades med trevligt umgänge med familjen och våra nya syrianska vänner. Jag kan verkligen rekommendera att knyta kontakt med någon av alla som flytt från krig och som längtar efter att få en vanlig vardag med jobb, bostad och nya vänner. 
I trädgården just nu sprider krokus, våriris, snödroppar, julrosor och tidigt lövutspring på liten rönnspirea glädje.
För några veckor sen klippte jag bort de flesta av fjolårets blad på julrosorna. Nu reser blomställningarna på sig och börjar bli riktigt fina.

Vårälväxing var årets perenn för några år sen. Det får nästan svarta blomax tidigt på våren.
Liten rönnspirea fick flytta till kruka förra säsongen eftersom den började sprida sig med rotskott lite väl mycket. Lövutspringet är magiskt med sina rödgröna flikiga toppar.


Öppen trädgård sommaren 2016

I flera år har jag haft öppen trädgård ett par tillfällen under sommaren. Självklart är jag med när det är Tusen trädgårdar, det inträffar vartannat år och just i år händer det igen. Denna gång är det söndagen den 3 juli mellan 10 och 17. Men är du sugen på att komma på besök innan så har jag öppen trädgård under Öland Spirar, sista helgen i maj, på söndagen mellan 12 och 17. Det blir fler tillfällen under sommaren, jag återkommer när jag spikat datumen! Välkommen!
Kesnäs Kalkugnsvägen 41 ( norr om Löttorp)

Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...