Trädgård på spanska?

Jag är i Spanien denna vecka och firar 50 med familjen. Det är underbart med sol, värme och vackra exotiska blommor och träd. Men - jag blir inte sugen på att skaffa trädgård här, det är något speciellt med de skandinaviska förutsättningarna. Årstiderna skapar ett naturligt kretslopp av liv och död, väntan och längtan och olika faser i trädgården som inte finns här. Visst vore det häftigt med ett riktigt stort oliv eller citronträd eller en vacker klängande bougainvilla men inget slår de första vårblommorna i början på säsongen eller de sprakande höstfärgerna i slutet.Ett träd att ta med från plantskolan;)

Halvmeterhög blommande rosmarin
#1 - - Anonym:

Grattis Anna!!!😊
Det verkar ju som du i alla fall inte kan hålla dig ifrån plantskolor 😉
Bilderna är nästan lika fina som från din trädgård!
Kramar!
Ks

Svar: Tack! Nej, man måste ju hämta lite ny inspiration! Kram
Anna Melander

#2 - - Rost och rädisor:

Härliga bilder, förstår att du njuter och mår gott, men det är ju förstås nåt visst med våra årstider också.
Ser inte ut som om man impulshandlar de där träden : ) Skulle kunna tänka mig ett sådant som skulptur framför en riktigt modern byggnad eller ett funkishus kanske.

Tack för info om kopparstarr. Tanken att den skulle kunna få vippor också har inte ens slagit mig... Det vore förstås riktigt kul och fröså sig får den gärna. Har ett bra ställe i solen med mikroklimat och bra dränering där den kanske skulle klara sig. Där bor även andra gräs fast de är inte lika känsliga.

Allt gott
Anette

#3 - - Gunilla:

Grattis lite försent. Stig och jag åker till Teneriffa på lördag. Har stängt igen på Öland.

Svar: Tack! Ha det så skönt, vi ses i vår igen!
Anna Melander

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...