Visst gör det ont när knoppar...

 
 
Nu sväller knopparna som bildades i somras, kastanjen har nog de mest iögonfallande - de glänser vackert i vårsolen. Jag fick en frösådd planta för 6-7 år sen och nu är det ett litet träd på 2 meter. Det växer i syrenhäcken  på ett ställe där det inte gör något om det blir stort, kastanjer kan bli 25 meter höga!
 
 
Ett annat träd med man lägger märke till så här års är magnolian med sina ludna blad och blomknoppar. Magnolia trivs egentligen inte i sandjord med kalk som det är här men jag kunde inte låta bli att plantera en ändå. Gropen fodrades med dagstidningar och fylldes med mycket torv och vanlig planteringsjord. Det är en stjärnmagnolia som kommer att blomma om några veckor.
 
 
Rosorna har klarat sig bra denna milda vinter och börjar redan veckla ut sina blad. Det är frestande att börja beskära dem men än har inte björken musöron.......
 
 
#1 - - Karin:

Vi har en kastanj från Kjulperud i Hovslätt. När trädet flyttades var det litet och knappt värt att kallas träd, nu är det riktigt stort och fint. Känns lite mäktigt, jag tänker ofta på B&G när jag ser vår kastanj. Kanske vad man skulle kunna kalla "vårdträd".

Svar: Härligt Karin, vårdträd är en gammal sed väl värd att bevara, inte minst för att minnas tidigare generationer.
Anna Melander

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...