Tulpanernas tid

De tidiga narcisserna tonade sakta ur bilden och tulpanerna tog över platsen som vårens glädjespridare. Just i år känns allt komprimerat, värmen har fått allt att snabbt blomma över.  I bakgrunden ligger ett blått skimmer av kaukasisk förgätmigej, den dyker upp lite var den vill. Utplantering av sommarblommor och rensning går in i slutskedet och alla öppna jordytor täcks med gräsklipp, små musselskal eller barkmull. Maj är som vanligt månaden man vill ska sakta farten, det är ljuvligt med den skira grönskan och explosionen av färger.  


Alla fruktträd har blommat överdådigt i år. Hoppas pollinerarna gjort sitt, vill verkligen få en stor äppelskörd i höst! 


#1 - - Rost%2525252520och%2525252520r%25252525E4disor:

Oj, vad tulpaner du har. Väldigt härligt och fint. Blommar de om eller räknar du dem som engångs?
Fantastisk fruktblomning i år, men den var kort och här var det ont om pollinerare. Jag är orolig.
Allt gott
/Anette

Svar: De som fanns i bild blommar om, försöker hitta sorter som gör det men ibland fyndar man ju på höstrea och då gör det ju inget om det bara blir en säsong 😉. Det skrivs mkt om pollinering nu, vi får se i höst hur det blev. Viktigt med mångfald i våra trädgårdar så de trivs...
Anna Melander

#2 - - Anonym:

Härlig tulpanblomning och läckert när de bär blomman högt över en vacker marktäckning som tex förgätmigej. Jag blir mer och mer förtjust i tulpaner även om narcisserna fortfarande kommer på första plats.

Ha det gott! Carina

Svar: Och jag blir mer och mer förtjust i narcisser - finns ju så många olika och som blommar vid olika tidpunkter!
Anna Melander

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...