För sex månader sen

För sex månader sen var det vår och luften vibrerade av hopp, längtan och trädgårdslust! Temat för blommig fredag är just detta - vad hände då? Jag väljer att visa tre inlägg från då:
 
29 april : "Tid att gräva bort och lägga på komposten"
"Precis som man kan ha ostädade hörn/lådor/garderober inne så kan man ha försummade områden i trädgården. Den där växten som brett ut sig alldeles för mycket eller ogräset som börjat ta över en hel rabatt eller något man helt enkelt inte gillar. I mitt fall - bergenian vid dammen som blommar skrikigt chockrosa samtidigt som ljuva tulpaner slår ut. Varje år klipper jag bort blommorna efter några dagar och sätter dem i vas istället. Men i helgen bestämde jag mig, nu ska de bort! På dess plats gräver jag ner jättedaggkåpa och i höst en massa alliumlökar!"
 
30 april "Kopparstarr är en fin kompis till tulpaner"
 
"Gräs skapar en vild, rufsig känsla i trädgården. Det ger bra kontraster och framhäver och mjukar upp lite stelare växter. Jag har kopparstarr på flera ställen, den frösår sig lätt så om den inte klarar vintern kan man hitta nya plantor på våren. Kopparstarr vill som alla gräs stå väldränerat och man ska inte klippa det på hösten. Jag brukar mest kamma det lite på våren, dra bort en del vissna strån."
 
1 maj "Ett silverpäron räcker inte"
 
"Silverpäronet är ett litet prydnadsträd som blommar ljuvligt nu och några veckor framåt. Sen bildas små päron som man inte äter. Trädet har ett silvergrått bladverk och får en krona med grenar som växer huller om buller. Det kallas ofta för nordens olivträd. Jag tycker mycket om det och har flera stycken i trädgården, man kan säga att det blivit en karaktärsväxt för min "medelhavsträdgård på öländskt vis"."
 
Om du vill se hur andra bloggare tolkat temat går du in på blommig fredag!
 
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...