Sommarblommorna utsläppta!

Det har varit ovanligt trångt denna kalla vår i växthuset. Men nu äntligen går det att röra sig där inne igen. Tomaten längst ner i hörnet hade passat på att sätta enorma tjuvar:). Jag skyddar ettåringarna och dahliorna med fiberduk de första dygnen. 

Fårullen bevarar fukten i marken, kom faktiskt 10mm i veckan. När vi byggde huset 2005 funderade jag inte så mycket på hur man skulle kunna ta till vara regnvatten. Stuprännorna leder bort vattnet till en dagvattenbrunn utanför växthuset och sen vidare. Förra helgen började  vi fundera på om vi skulle kunna få det att hamna i en tunna istället. En liten dränkbar pump och några rör senare så är det klart! 

Det är sagolikt vackert nu samtidigt som det är som mest att göra i trädgården. Jag har grävt om flera rabatter denna vår och försöker hålla jämn fart med ogräset i de övriga. Pingstliljan Green Eyes och den rosa tulpanen Dream touch var lyckade lökinköp i höstas. 


#1 - - Olof:

Hej, skönt att vi går mot varmare tider!

Vilken pumplösning valde ni?

Svar: Hej! Det är en vanlig dränkbar pump med flottör, tror den kostade runt 500kr på Clas Olsson. Vi har använt den till att tömma jacuzzin.
Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...