En bit i taget

Två tuffa projekt drog jag igång i helgen, fysiskt ansträngande som krävde en hel del envishet. Det var häcken bakom växthuset som invaderats av ogräs, tjocka bångstyriga tuvor och revande trådiga dito. Den stora pionrabatten har haft en matta av lammöron som nu grävdes bort, massor av ogräs där med. Allt blev klart - härligt! Planerar att sätta dahlior och sommarblommor där om några veckor. Slängde på massor av hästgödsel och ensilage som täckning. Ej för nära pionerna dock, de vill inte ha direktkontakt med gödsel!


Har fått ordning på gamla komposthögen också, förra sommaren bredde jag bara ut jorden och odlade pumpor men nu har vi fixat kanter i falusvart och satt upp bitar av armeringsmatta på ett par ställen för sockerärtor och kanske lite luktärtor. Julrosor och påskliljor har avlöst krokus och våriris, rosenripsen slår snart ut. 

#1 - - Carina:

Har förälskat mig i rosenrips och vill allra helst ha vit :) Rejält jobb du gjort men det är skönt när det är klart. Det brukar vara enklare att få upp nu än senare på säsongen.

Ha det gott! Carina

Svar: Finns det vit också?! Det är härligt med det som kommer tidigt, rosenripsen brukar alltid vara fin runt påsk.
Anna

#2 - - Sylvia:

Åh vilka skönheter dina Julrosor är !
Önskar dig en fortsatt skön Tisdag, trots kylan :)

Svar: Tack! Snart kommer värmen och nu blir ju våren lite utdragen😉
Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...