Skördefest

I helgen var det skördefest på Öland. Det är helt fantastiskt vad ön lever upp en sista gång innan vintervilan.  Konst, mat och alla möjliga aktiviteter erbjöds från  norr till söder. Vi besökte bl a konstnärer på norra delen, spännande att kliva in i deras hem och ateljéer. Lite trädgårdsarbete blev det också, håller på och göra om "utanförmurenrabatten" - den mest försummade delen av trädgården. Syrenerna som vuxit sig stora ska nu få bli uppstammade träd istället så perennerna får lite bättre plats. 

Skogsolvon
Pipört
Miscanthus silberfeder

Många växter frodas av det myckna regnet senaste veckorna. Men buxbomhäckarna ser inte glada ut, ser på instagram att flera rapporterar om någon form av svampangrepp. Hoppas de hämtar sig till nästa säsong. 

Ligusterhäcken har också tappat blad
Sen höstaster på gång
Törel
Keith maughan blommar igen
Solhatt
#1 - - Carina:

Hoppas ni hade fint väder också, det lär det ha varit här på västkusten :) Härliga höstbilder och jag kikar extra på din M 'Silberfeder'. Ser misstänkt likt ett jag har. Men jag ska inte ha köpt varken 'Silberfeder' eller 'Grosse Fontäne' fast något måste det vara :) Oavsett så är de som allra vackrast nu.

Kram, Carina


Svar: Ja det var riktigt fint! Silberfeder är nästan lika stort som elefantgräs men tunnas inte ut i mitten som det kan göra. Det där med att hålla rätt på vad man köpt är inte alltid lätt, man tror man ska komma ihåg.... Ha det gott!
Anna Melander

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...